حدیث درباره ی حسادت
1- امام على علیه السلام : حسادت ، جز زیان و خشم ، دستاوردى ندارد . حسادت ، دل را سست و تن را بیمار مى کند . بدترین چیزى که قلب آدمى احساس مى کند ، حسادت است .
بحار الأنوار : ج 73 ص 256 ح 29 .
2- امام على علیه السلام : حسود ، دوستى اش را در سخن ، آشکار مى کند و کینه اش را در رفتارش پنهان مى سازد . او به ظاهر ، نامِ دوست بر خود دارد و در حقیقت ، خصلت دشمن را .
غرر الحکم : ح 2105 .
3- امام صادق علیه السلام : لقمان به فرزندش گفت : حسود ، سه نشانه دارد : پشت سر ، بدگویى مى کند؛ در حضور ، چاپلوسى مى نماید؛ و در گرفتارى ها شادى مى کند .
الخصال : ص 121 ح 113 .
4- امام صادق علیه السلام : حسود به خود زیان مى رساند ، پیش از آن که به شخص مورد حسادت ، زیان رسانَد ، مانند شیطان که با حسادتش براى خود ، نفرین بر جاى گذاشت و براى آدم ، برگزیده شدن را .
بحار الأنوار : ج 73 ص 255 ح 23 .
5-امام على علیه السلام : حسادت، نتیجه اى جز زیان و ناراحتى که دلت را سست و تنت را بیمار مى گرداند، به بار نمى آورد .
بحار الأنوار : 73/256/29 .
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : [تکلیف و مسؤولیت نسبت به] نُه خصلت، از امّت من برداشته شده است: خطا، فراموشى، آنچه نمى دانند، آنچه توانش را ندارند، آنچه بدان ناچارند، آنچه به زور بدان وادار مى شوند، فال بد زدن، وسوسه تفکّر در آفرینش و حسادت تا زمانى که به زبان یا دست، آشکار نشود.
الکافی : 2/463/2.
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
بر حذر باشید از اینکه به یکدیگر حسادت بورزید که همانا ریشه کفر، حسادت است.
«الکافی، ج 8، ص 8»
امام صادق - علیه السلام - : آدم دین دار چون می اندیشد، آرامش بر جان او حاکم است. چون خضوع می کند متواضع است. چون قناعت می کند، بی نیاز است. به آنچه داده شده خشنود است. چون تنهایی را برگزیده از دوستان بی نیاز است. چون هوا و هوس را رها کرده آزاد است. چون دنیا را فرو گذارده از بدی ها و گزندهای آن در امان است. چون حسادت را دور افکنده محبتش آشکار است. مردم را نمی ترساند پس از آنان نمی هراسد و به آنان تجاوز نمی کند پس از گزندشان در امان است. به هیچ چیز دل نمی بندد پس به رستگاری و کمال فضیلت دست می یابد و عافیت را به دیده بصیرت می نگرد پس کارش به پشیمانی نمی کِشد.
«امالی مفید، ص 52، ح 14»
امام علی - علیه السّلام - فرمود: حسادت، بدترین مرضهاست.
«غرر الحکم، ح 6815»
امام علی - علیه السّلام - فرمود: حسادت، مرکب سختی هاست.
«بحار الانوار، ج 75، ص 13»
امام علی - علیه السّلام - فرمود: ثمره حسادت، بدبختی دنیا و آخرت است.
«غرر الحکم، ح 6857