حدیث

حدیث

حدیث درباره ی غیبت،کاروهمت،دروغگویی،شب نماز،ازدواج،زن و شوهر،حجاب
حدیث

حدیث

حدیث درباره ی غیبت،کاروهمت،دروغگویی،شب نماز،ازدواج،زن و شوهر،حجاب

روایت از حضرت فاطمه زهرا(س)

روایت از حضرت فاطمه زهرا(س)



  

 



حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - ضمن وصیّتی به امام علی - علیه السلام - اظهار نمود: پس از آن که مرا دفن کردی، برایم قرآن را بسیار تلاوت نما، و برایم دعا کن، چون که میّت در چنان موقعیّتی بیش از هر چیز نیازمند به اُنس با زندگان می باشد.

«بحارالأنوار، ج 79، ص 27















حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - در آخرین روزهای عمر پر برکتش ضمن وصیّتی به اسماء فرمود: من بسیار زشت و زننده می دانم که جنازه زنان را پس از مرگ با انداختن پارچه ای روی بدنش تشییع می کنند. و افرادی اندام و حجم بدن او را مشاهده کرده و برای دیگران تعریف می نمایند. مرا بر تختی که اطرافش پوشیده نیست و مانع مشاهده دیگران نباشد قرار مده ـ بلکه مرا با پوشش کامل تشییع کن ـ، خداوند تو را از آتش جهنّم مستور و محفوظ نماید.

«تهذیب الأحکام، ج 1، ص 429»





حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - ضمن وصیّتی به همسرش اظهار داشت: مرا پس از مرگم فراموش نکن; و به زیارت و دیدار من ـ بر سر قبرم ـ بیا.

«زهرة الرّیاض ـ کوکب الدّری، ج 1، ص 253



️ دخَلَتْ اُمُّ سَلَمَة عَلى فاطِمَةَ علیهاالسلام فَقالَت لَها: کَیفَ أَصبَحتِ عَن لَیلَتَکِ یا بِنتَ رَسُولِ اللّه (ص) ؟ قالَت : اَصبَحتُ بَیْنَ کَمَدٍ وَکَربٍ، فُقِدَ النَّبِی وَظُلِمَ الْوَصِی ، هُتِکَ وَاللّه حِجابُهُ ... 


️ روزى ام سلمه براى عیادت حضرت فاطمه علیهاالسلام آمد وپرسید: اى دختر پیامبر ، شب را چگونه به صبح آوردى (شب و روزت چگونه مى گذرد) ؟

حضرت (علیها السلام) فرمود: به صبح آوردم در حالى که تاریکى غم و انده مرا فراگرفته است ، پیامبر (ص) از دست رفت ، و وصى او مظلوم واقع شد ، حَریم و حرمت پیامبر شکسته شد . 


#مناقب_آل_أبی_طالب ، ج 2 ، ص 205


حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - حضرت به عمر بن خطّاب فرمود: سوگند به خداوند، اگر نمی ترسیدم که عذاب الهی بر بی گناهی، نازل گردد; متوجّه می شدی که خدا را قسم می دادم و نفرین می کردم. و می دیدی چگونه دعایم سریع مستجاب می گردید.

«الکافی، ج 1، ص 460»







حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - پس از ماجرای هجوم به خانه حضرت، خطاب به ابوبکر کرد و فرمود: به خدا سوگند، دیگر با تو سخن نخواهم گفت، سوگند به خدا، در هر نمازی تو را نفرین خواهم کرد.

«الکافی، ج 1، ص 460»






حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - هنگامی که ابوبکر و عمر به ملاقات حضرت آمدند فرمود: خدا و ملائکه را گواه می گیرم که شما مرا خشمناک کرده و آزرده اید، و مرا راضی نکردید، و چنانچه رسول خدا را ملاقات کنم شکایت شما دو نفر را خواهم کرد.

«بحارالأنوار، ج 28، ص 303»






حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - فرمود: افرادی که عهد خدا و پیامبر خدا را درباره امیرالمؤمنین علی - علیه السلام - شکستند، و در حقّ من ظلم کرده و ارثیّه ام را گرفتند و نامه پدرم را نسبت به فدک پاره کردند، نباید بر جنازه من نماز بگذارند.

«بیت الأحزان، ص 113»






حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - خطاب به مهاجرین و انصار کرد و فرمود: از من دور شوید و مرا به حال خود رها کنید، با آن همه بی تفاوتی و سهل انگاری هایتان، عذری برای شما باقی نمانده است. آیا پدرم در روز غدیر خم برای کسی جای عذری باقی گذاشت؟

«خصال، ج 1، ص 173»




حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - فرمود: ای ابا الحسن! ـ همسرم ـ، همانا رسول خدا با من عهد بست و اظهار نمود: من اوّل کسی هستم از اهل بیتش که به او ملحق می شوم و چاره ای از آن نیست، پس تو صبر نما و به قضا و مقدّرات الهی خوشنود باش.

«بحارالأنوار، ج 43، ص 200، ح 30







حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - فرمود: آنچه را امام علی - علیه السلام - (نسبت به دفن رسول خدا و جریان بیعت) انجام داد، وظیفه الهی او بوده است، و آنچه را دیگران انجام دادند خداوند آن ها را محاسبه و مجازات می نماید.

«بحارالأنوار، ج 28، ص 355، ح 69»







حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - فرمود: همانا حقیقت و واقعیّت تمام سعادت ها و رستگاری ها در دوستی علی - علیه السلام - در زمان حیات و پس از رحلتش خواهدبود.

«شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج 2، ص 449»







امام على علیه السلام ـ هنگام خاکسپارى فاطمه علیهاالسلام ـ فرمود

«قَلَّ یا رسولُ اللّهِ عَن صَفیَّتِکَ صَبری، وَرَقَّ عَنها تَجَلُّدی ... وَسَتُنَبِّئُکَ ابنَتُکَ بِتَضافُرِ أُمَّتِکَ عَلى هَضمِها فَأحفِها السؤالَ وَاستَخبِرها الحالَ. هذا وَلَم یَطُلِ العَهدُ وَلَم یَخلُ مِنکَ الذِّکرُ.»

«اى رسول خدا ! از جدایى دردانه دخترت صبرم لبریز گشته و تاب توان از کفم رفته است ... بزودى دخترت تو را از ستمها و حق کشیهایى که امّتت ، همداستان ، در حقّ او روا داشتند ، آگاه خواهد ساخت . همه وقایع را از او بپرس و اخبار اوضاع و احوال را از وى جویا شو . این ستمها در حالى شد که هنوز از رفتن تو مدتى نگذشته ، و یادت از میان نرفته بود .»


نهج البلاغه، خطبه ۲۰۲؛ منتخب میزان الحکمه، ص96







حضرت فاطمه زهرا (س)


حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در تعریف امام علی - علیه السلام - فرمود: او پیشوائی الهی و ربّانی است، تجسّم نور و روشنائی است، مرکز توجّه تمامی موجودات و عارفان است، فرزندی پاک از خانواده پاکان می باشد، گوینده ای حقّ گو و هدایتگر است، او مرکز و محور امامت و رهبریّت است.

«ریاحین الشّریعة، ج 1، ص 93»








حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - فرمود: حضرت محمّد (صلی الله علیه وآله) و علی - علیه السلام -، والِدَین این امّت هستند، چنانچه از آن دو پیروی کنند آن ها را از انحرافات دنیوی و عذاب همیشگی آخرت نجات می دهند; و از نعمت های متنوّع و وافر بهشتی بهره مندشان می سازند.

«بحارالأنوار، ج 23، ص 259، ح 8









حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - فرمود: به خدا سوگند، اگر حقّ ـ یعنی خلافت و امامت ـ را به اهلش سپرده بودند; و از عترت و اهل بیت پیامبر صلوات اللّه علیهم پیروی و متابعت کرده بودند حتّی دو نفر هم با یکدیگر درباره خدا ـ و دین ـ اختلاف نمی کردند. و مقام خلافت و امامت توسط افراد شایسته یکی پس از دیگری منتقل می گردید و در نهایت تحویل قائم آل محمّد ( عجّل اللّه فرجه الشّریف، و صلوات اللّه علیهم اجمعین) می گردید که او نهمین فرزند از حسین - علیه السلام - می باشد.

«بحارالأنوار، ج 36، ص 352، ح 224»






حضرت فاطمه علیها السّلام فرمودند:

خداوند پس از غدیرخم براى کسى حجّت و عذرى باقى نگذاشت.

دلائل الإمامَه ، ص 122







حضرت فاطمه علیها السلام  :

إنْ کُنتَ تَعمَلُ بِما أمَرناکَ و تَنتَهی عَمّا زَجَرناکَ عَنهُ فَأنتَ مِن شیعَتِنا و إلاّ فَلا ؛ 

بحار الأنوار ، ج 68 ، ص 155 .

 حضرت فاطمه علیها السلام  :

اگر به آنچه تو را به آن فرمان مى دهیم عمل کنى و از آنچه برحذر مى داریم دورى کنى ، از شیعیان مایى و الاّ هرگز .







حضرت فاطمه علیها السلام  :

خِیارِکُم ألیَنُکُم مَناکِبَهُ و أکرَمُهُم لِنِسائِهِم ؛ 

دلائل الإمامه ، ص 76 .

 حضرت فاطمه علیها السلام  :

بهترین شما کسانى اند که با مردم نرم ترند و زنان خویش را بیشتر گرامى مى دارند .








حضرت فاطمه علیها السّلام فرمودند: 

خداوند امر به معروف و نهی از منکر را برای اصلاح مردم قرار داد.

بحارالانوار، ج6، ص 107. 






حضرت فاطمه علیه السلام :

«بار خدایا! تو را به علم غیبت و تواناییت بر آفرینش، سوگند مى دهم که مرا، تا وقتى مى دانى زنده بودن برایم بهتر است، زنده بدارى و هر گاه مرگ برایم بهتر بود، بمیرانى.»


بحار الأنوار






حضرت فاطمه علیه السلام :

«بارالها: دینم را که ملاک و محور کارهاى من و دنیایم را که خانه تلاش ومعاش من وآخرتم را که سرانجام من به سوى آن است اصلاح فرما.»


فلاح السائل ص 238










حضرت فاطمه(ع)فرمودند: 

پاداش خوشرویی در برابر مؤمن بهشت است و خوشرویی با دشمن ستیزه جو، انسان را از عذاب آتش باز می دارد.

 بحار الانوار ، ج 75 ، ص 401 








حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها فرمودند:


 همیشه ملازم و در خدمت مادرت باش زیرا بهشت زیر پای مادران است.


«کنزالعمّال، ج 16، ص 426»









حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - فرمود: بهترین چیز برای حفظ شخصیت زن آن است که مردی را نبیند و نیز مورد مشاهده مردان قرار نگیرد.

«بحارالأنوار، ج 43، ص 54، ح 48»








حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - فرمود: خداوندا، به حقّ اولیاء و مقرّبانی که آن ها را برگزیده ای، و به گریه فرزندانم پس از مرگ و جدائی من با ایشان، از تو می خواهم گناه خطاکاران شیعیان و پیروان ما را ببخشی.

«کوکب الدّری، ج 1، ص 254»







حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - فرمود: کسی که بعد از خوردن غذا، دست های خود را نشوید دست هایش آلوده باشد، ـ چنانچه ناراحتی برایش بوجود آید ـ کسی جز خودش را سرزنش نکند.

«کنزل العمّال، ج 15، ص 242، ح 40759»








حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - فرمود: همانا حقیقت و واقعیّت تمام سعادت ها و رستگاری ها در دوستی علی - علیه السلام - در زمان حیات و پس از رحلتش خواهدبود.

«شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج 2، ص 449»»






فاطمه زهرا سلام الله علیها:  

حُبِّبَ إلَىَّ من دُنیاکُم ثَلاثٌ: 

تِلاوَةُ کِتابِ اللّه ِ و النَّظَرُ فی وَجهِ رَسولِ اللّه ِ و الإنفاقُ فی سَبیلِ اللّه ِ ؛  


حضرت فاطمه علیهاالسلام: 

از دنیاى شما محبّت سه چیز در دل من نهاده شد: 

تلاوت قرآن، نگاه به چهره پیامبر خدا و انفاق در راه خدا.  


نهج الحیاة، ح ۱۶۴.






حضرت فاطمه علیهاالسلام: 

خوش رویى هنگام روبه رو شدن با مؤمن، بهشت را بر فرد خوش رو واجب مى کند.  


بحار الانوار ، ج ۷۵، ص ۴۰۱











فاطمه زهرا سلام الله علیها:  

ما جَعَلَ اللّه ُ بَعدَ غَدیرِخُمٍّ مِن حُجَّةٍ و لاعُذرٍ ؛  


حضرت فاطمه علیهاالسلام فرمودند : 

خداوند پس از غدیرخم براى کسى حجّت و عذرى باقى نگذاشت.  


 دلائل الإمامَه، ص ۱۲۲.







فاطمه زهرا سلام الله علیها:  

فَفَرَضَ اللّه ُ الاْیمانَ تَطْهیرا مِنَ الشِّرْکِ... وَ الْعَدْلَ تَسْکینا لِلْقُلوبِ؛  


خداوند ایمان را براى پاکى از شرک... و عدل و داد را براى آرامش دل‌ها واجب نمود.  

من لایحضره الفقیه، ج ۳، ص ۵۶۸





فاطمه زهرا سلام الله علیها:  

فَرَضَ اللّه ُ... العَدْلَ تَسکینا لِلْقُلوبِ؛  


خداوند عدالت را براى آرامش دل ها، واجب کرد.  

علل الشرایع، ج۱، ص ۲۴۸، ح ۲







فاطمه زهرا علیهاالسلام:

 تقواى خدا را آن گونه که باید در پیش گیرید... 

ما وسیله خداییم در میان بندگانش و خواصّ او هستیم و جایگاه قدس اوییم، ما حجّت او هستیم در آن هنگام که نامرئى است و ما وارثان پیامبرانیم.  


 وراجع دلائل الإمامة: ۱۱۴ / ۳۶







پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:

فاطمه پاره تن من و روشنى دیده و میوه دل من است . آنچه او را ناراحت کند مرا ناراحت مى کند و آنچه شادش کند ، مرا شاد مى کند ؛ او نخستین کس از اهل بیت من است که به من مى پیوندد .

الأمالى ، صدوق ، ص 575













فاطمه زهرا سلام الله علیها:  

: یا أکرَمَ الأَکرَمینَ، ومُنتَهى اُمنِیَّةِ السّائِلینَ، 

أنتَ مَولایَ، فَتَحتَ لی بابَ الدُّعاءِ وَالإِنابَةِ،

 فَلا تُغلِق عَنّی بابَ القَبولِ وَالإِجابَةِ.  


فاطمه زهرا علیهاالسلام در دعایش: 

اى گرامى ترینِ گرامیان و نهایتِ آرزوى خواستاران!

 تو سرور منى که درِ دعا و توبه را براى من گشودى.

 پس درِ قبول و اجابت دعا را بر من مبند.  

فلاح السائل: ۱۷۵







عبد اللّه بن مسعود گوید: روزی بر فاطمه زهراء - علیها السلام - وارد شدم و عرضه داشتم: همسرت کجا است؟ فرمود: همراه جبرائیل به آسمان عروج نموده است، گفتم: برای چه موضوعی؟! فرمود: بین عدّه ای از ملائکه الهی مشاجره ای شده است; و تقاضا کرده اند یک نفر از آدم ها بین ایشان حکم و قضاوت نماید; و خداوند به ملائکه وحی فرستاد: خودتان یک نفر را انتخاب نمائید; و آن ها هم حضرت علی بن ابی طالب - علیه السلام - را برگزیدند.

«بحارالأنوار، ج 37، ص 150، ح 15»








حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در تعریف امام علی - علیه السلام - فرمود: او پیشوائی الهی و ربّانی است، تجسّم نور و روشنائی است، مرکز توجّه تمامی موجودات و عارفان است، فرزندی پاک از خانواده پاکان می باشد، گوینده ای حقّ گو و هدایتگر است، او مرکز و محور امامت و رهبریّت است.

«ریاحین الشّریعة، ج 1، ص 93»







فاطمه زهرا سلام الله علیها:  

: اللّهُمَّ... أسأَلُکَ النَّظَرَ إلى وَجهِکَ، وَالشَّوقَ إلى لِقائِکَ.  



فاطمه زهرا علیهاالسلام در دعایش: 

بارالها! نگریستن به رخسارت و شوق دیدارت را از تو درخواست مى کنم.  


بحار الأنوار: ۹۴ / ۲۲۵ / 







حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - فرمود: حضرت محمّد (صلی الله علیه وآله) و علی - علیه السلام -، والِدَین این امّت هستند، چنانچه از آن دو پیروی کنند آن ها را از انحرافات دنیوی و عذاب همیشگی آخرت نجات می دهند; و از نعمت های متنوّع و وافر بهشتی بهره مندشان می سازند.

«بحارالأنوار، ج 23، ص 259، ح 8»







حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - فرمود: هرکس عبادات و کارهای خود را خالصانه برای خدا انجام دهد، خداوند بهترین مصلحت ها و برکات خود را برای او تقدیر می نماید.

«تنبیه الخواطر، ص 108»








فاطمه زهرا سلام الله علیها: 

فَرَضَ اللّه ُ الصَّلاةَ تَنزِیها مِن الکِبرِ

فاطمه زهرا علیهاالسلام: 

خداوند نماز را به منظور دور کردن [انسان] از کِبر واجب فرمود. 

بحار الأنوار






فاطمه زهرا سلام الله علیها: 

فَرَضَ اللّه ُ صِلَةَ الأرحامِ مَنماةً لِلعدَ

حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام:

 خداوند صله ارحام را به جهت فزونى نفرات مقرّر داشته است.

 بحار الأنوار: ۹۴/۲۳







حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - فرمود: شیعیان و پیروان ما، و همچنین دوستداران اولیاء ما و آنان که دشمن دشمنان ما باشند، نیز آن هائی که با قلب و زبان تسلیم ما هستند بهترین افراد بهشتیان خواهند بود.

«بحارالأنوار، ج 68، ص 155»






حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - فرمود: هر که بر پدرم ـ رسول خدا ـ و بر من به مدّت سه روز سلام کند خداوند بهشت را برای او واجب می گرداند. راوی گوید: عرضه داشتم: آیا در زمان حیات و زنده بودن؟ فرمود: چه در زمان حیات ما باشد; و یا پس از مرگ.

«بحارالأنوار، ج 43، ص 185، ح 17»







حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - فرمود: بهترین چیز برای حفظ شخصیت زن آن است که مردی را نبیند و نیز مورد مشاهده مردان قرار نگیرد.

«بحارالأنوار، ج 43، ص 54، ح 48»









حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها - فرمود: خداوندا، به حقّ اولیاء و مقرّبانی که آن ها را برگزیده ای، و به گریه فرزندانم پس از مرگ و جدائی من با ایشان، از تو می خواهم گناه خطاکاران شیعیان و پیروان ما را ببخشی.

«کوکب الدّری، ج 1، ص 254

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد